Werkwijze

Je hebt besloten je keuken een make-over te geven met een een keukenachterwand van keukenprint.nl, top! Dan is het nu van belang om te weten hoe we te werk gaan. Dat lees je op deze pagina. 

Deze pagina bestaat uit twee gedeelten: 

  1. Bestelproces – een samenvatting » 
  2. Opmeten en afwerken – een uitgebreide handleiding »

Je hoeft echt geen vakman te zijn om door het proces te lopen. Wanneer je ons gestructureerd de juiste gegevens aanlevert, gaan wij direct aan de slag!

Bestelproces

1. Maten opnemen

Heb je een Keukenprint keuken achterwand besteld? Na ontvangst van je bestelling nemen wij binnen 2 werkdagen contact met je op om de opdracht door te nemen. We ontvangen graag per e-mail (naar info@keukenprint.nl) een maattekening en foto van je huidige keuken. Zo kunnen we rekening houden met de plaats van de kraan en contactdozen. Zorg ervoor dat het aanrechtblad leeg is zodat de print er netjes ingephotoshopt kan worden. Bekijk hier hoe het opmeten werkt »

2. Ontwerp

Na ontvangst van de foto en afmetingen starten wij met het ontwerp. Voor het ontwerpen van de achterwand hebben we 4 tot 6 dagen nodig. Wij ontwerpen elke keukenachterwand namelijk handmatig.

Je ontvangt een voorbeeld van de achterwand gefotoshopt in jouw keuken, zodat je een beeld krijgt van hoe het eruit komt te zien. Daarnaast ontvang je de uitgewerkte freestekening ter controle. Pas als je tevreden bent en goedkeuring hebt gegeven, zetten we de productie in gang.

Kies je voor een eigen foto? Zorg ervoor dat deze minimaal 3.400 pixels per 100 cm groot is.

4. Productie

Na goedkeuring van het ontwerp wordt de Keukenprint achterwand geproduceerd. De wand wordt binnen 5 tot 7 werkdagen geleverd.

Vragen? Bel of mail ons. Op ma t/m za van 08.00 tot 19.00 uur: +31 6 47203646 of info@keukenprint.nl.

5. Eindresultaat

Natuurlijk zijn wij, net als jij, heel benieuwd naar het eindresultaat.
Met jouw toestemming plaatsen we graag een foto, die je ons kan toesturen via e-mail, in onze galerie als inspiratie voor andere geïnteresseerden.

Opmeten en afwerken

Heb jij een keuken achterwand op het oog en kun je niet wachten om te beginnen? Laten we dan meteen van start gaan met het stappenplan! Zo heb jij je gloednieuwe keukenprint binnen no-time in huis.

 

 

Stap 1: Het opmeten van je keuken

Misschien lijkt het technisch en denk je dat er een vakman voor nodig is, maar niets is minder waar. Het enige wat je tijdens deze stap nodig hebt is een goede rolmaat. Meet secuur de maten die je nodig hebt en noteer. Kom je er niet helemaal uit? Geen probleem, bel of mail ons!

Zodra je de maten hebt, neem je ze over op een schetsmatig tekeningetje van je achterwand. Maak zowel een foto van de tekening als van je keuken en mail deze naar info@keukenprint.nl. De technische tekening maken wij, daar hoef je verder niets voor te doen.

Maar meestal gaat het nog makkelijker. Met simpel de lengte en de hoogte door te geven komen we er ook uit. Je krijgt altijd van tevoren een maattekening om alles nog even te checken. Pas als de wand helemaal aan je wensen voldoet, gaat deze in productie.

 

Opmeten wandcontactdozen-resized

 

Wandcontactdoos

Zit er een wandcontactdoos in de muur? Voor het opmeten van de uitsparingen ga je uit van het midden van de wandcontactdoos. Schroef de wandcontactdoos ervan af zodat je het makkelijkst kunt opmeten. Meestal zit daar een schroefje, maar als die er niet zit kan je met een potloodje een kruisje in het midden zetten. We ontvangen graag het aantal centimeters dat dit schroefje links, rechts, boven en onder van de wand zit en de diameter van het ronde gat. De bovenstaande foto laat dit duidelijk zien.

A: aantal cm van onder (of boven) tot het schroefje

B: aantal cm van links (of rechts) tot het schroefje

C: aantal cm van links (of rechts) tot het schroefje van de eventueel tweede wandcontactdoos

D: de diameter van de gaten

Indien de wandcontactdozen niet op dezelfde hoogte zitten, vernemen we dit graag.

Bij een wandcontactdoos met twee stopcontacten wordt de keukenachterwand met twee gaten geleverd (zie bovenstaande afbeelding). Hierbij is het dus extra belangrijk om het plaatje eraf te halen en dan pas de gaten op te meten.

Maten

Zorg ervoor dat je de maten nauwkeurig opmeet. Indien je twijfelt, raden we aan om 1 mm minder op te geven zodat je er zeker van bent dat de keukenachterwand niet te groot uitvalt.

Heb je twee wanden die in de hoek bij elkaar komen? Wij zorgen ervoor dat het patroon netjes doorloopt en houden rekening met de dikte van het materiaal.

Een eigen foto

Wil je een keukenachterwand met een eigen foto? Dat is mogelijk! Het is dan belangrijk om een foto aan te leveren van hoge kwaliteit. Zorg ervoor dat de minimale resolutie 3.400 pixels per 100 cm is. Hoe hoger de resolutie is, hoe scherper jouw foto op de keukenachterwand wordt gedrukt.

Tip: je achterhaalt de resolutie van je eigen foto als volgt:

    • Windows: klik met je rechtermuisknop op de afbeelding –> klik op ‘Eigenschappen’ –> klik op ‘Details’. Hier zie je bij ‘Afmetingen’ de pixels staan.
    • Mac: selecteer de foto in Finder en toetst command (appeltje) + i. De afmetingen staan
     onder het kopje ‘meer info’.

Stap 2: De montage en afwerking

De wand is naar wens, je hebt hem ontvangen en nu is het tijd voor de montage! Het monteren is niet moeilijk en vaak in een uurtje gepiept.

Met een goede montagekit is de klus zo geklaard. Gebruik bijvoorbeeld ‘Geen spijkers & schroeven’ van Pattex. Een ander merk is mogelijk, maar zorg voor een variant uit het betere segment.

Indien de achterwand in een nis zit met de kraan ervoor, kan het nodig zijn dat je eerst de kraan demonteert. Als dat een probleem is, leveren we de wand in twee delen. De naad is bijna niet te zien en zo kan je toch een prachtige keukenrenovatie uitvoeren.

Doorloop de volgende 7 stappen voor het plaatsen van de wand:

Tip: als je weinig ervaring hebt met kit is het makkelijker om een stuk pvc-buis (voor elektra) te gebruiken (zie afbeelding 6). Zaag het uiteinde onder een hoek van 45 graden af. Strijk de kit met de buis glad in de richting van de opening. De overtollige kit verdwijnt in de buis zodat je werk mooi schoon blijft.

1-Keukenprint-aanrecht-folie-verwijderen

Berschermfolie verwijderen

2-Keukenprint-aanrecht-kit-aanbrengen-def

Kit aanbrengen

3-Keukenprint-aanrecht-tape-aanbrengen-def

Schilderstape plakken

4-Keukenprint-aanrecht-kitten-def

De naden dichten

5-Keukenprint-aanrecht-tape-weghalen-def

Schilderstape verwijderen

6-Keukenprint-aanrecht-elektra-pijp-def

Tip: Kleine pvc buis gebruiken

Closed toggle
Stap 1: Ondergrond vetvrij maken

Start met het vetvrij maken van de ondergrond. Bij glad gestucte muren is het nodig deze iets op te schuren voor een maximale hechting.

Stap 2: Verwijder de folie

Op de achterzijde van Keukenprint zit een beschermfolie. Verwijder deze alvorens het monteren (zie afbeelding 1). Dit doe je met enkele korte, ferme rukken zodat de folie er makkelijk af gaat.

Stap 3: Kit aanbrengen

Tijd voor de kit! Breng de kit aan in een regelmatig patroon. Dit kan op twee wijzen:

 • Breng dotjes kit ter grootte van 20 cent aan. Maak dotjes 10 centimeter van elkaar, van links naar rechts en van boven naar beneden, zoals in onderstaande afbeelding.
 • Een andere mogelijkheid is het gebruik van verticale lijnen. Deze breng je aan om de 15 centimeter en maak zowel onder als boven een horizontale lijn.

Het maakt niet uit voor welke werkwijze je kiest, zolang je een regelmatig patroon gebruikt zodat de keuken achterwand over de gehele oppervlakte goed hecht. Klop en duw de wand over de gehele oppervlakte goed aan. Dat doe je met je handen óf met een hamer en een blokje hout. Hou het blokje op de wand en klop er rustig op.

 

kitpatroon
Stap 4: Schilderstape plakken
Mooi, de wand zit op zijn plek! Nu is het tijd voor de afwerking. Voor het mooiste resultaat plak je eerst schilderstape op ongeveer 5 millimeter van de naad. Dit doe je zowel op de wand als op het aanrecht, zoals te zien in afbeelding 3.
Stap 5: Siliconen kit aanbrengen
Stap 6: Afstrijken met verdund afwasmiddel
Stap 7: Schilderstape verwijderen

Onderhoud

De keukenachterwand is eenvoudig schoon te maken met een zachte doek met allesreiniger of zeep. Gebruik voor het schoonmaken geen ruwe sponsjes, oplosmiddel, ontvetter, schuur- of bleekmiddel. Maak na het schoonmaken de keukenachterwand droog met een schone doek.

Veelgestelde vragen

zit je vraag er niet tussen? Mail info@keukenprint.nl of bel 06 47203646

Closed toggle
Waar is een Keukenprint achterwand van gemaakt en wat zijn de levertijden?

Keukenprint Perfect is gemaakt van kunststof (polyethyleen (PE) en is UV-gestabiliseerd) met een aluminium laag voor en achter, totale dikte is 3 mm.

Het resultaat is een stevige en toch lichte plaat. Het materiaal trekt niet krom en heeft een B1-brandcertificering, waardoor het geschikt is voor gebruik in de keuken. De plaat is eenvoudig schoon te maken met een zachte doek met allesreiniger of zeep.

Gebruik voor het schoonmaken géén: oplosmiddelen, ontvetters, bleekmiddelen, (hars)cleaners of schuurmiddelen.

Voor een optimale levensduur wordt de print vervolgens voorzien van een beschermende coating. Bij Keukenprint zijn vormen en uitsparingen en het benodigde tekenwerk inbegrepen. Levertijd na akkoord is 5 werkdagen.

Hoe monteer ik een Keukenprint achterwand?

Het materiaal is stevig en 3 mm dik zodat je een fraai en vlak eindresultaat kan realiseren.

Gebruik een montagekit van een goed merk (b.v. geen spijkers & schroeven van Pattex) om de wand te bevestigen.

Verwijder vooraf alle oneffenheden en loszittende ondergronden zodat je een goede basis hebt waarop je de achterwand stevig kan vastzetten. Breng om de 10 cm horizontaal en verticaal een dot kit aan ter grootte van een 1-euro munt. Of maak strepen kit rondom en om de 15 cm verticaal.

Werk de randen en hoeken af met een transparante sanitair kit, geschikt voor natte ruimtes. Laat de kit 12 uur uitharden voordat je de keuken of badkamer in gebruik neemt. Meer info? Lees verder op de pagina 'Opmeten en afwerken'.

Wat zijn de maximale afmetingen van een Keukenprint achterwand?

De maximale plaatmaat is 301 x 146 cm. Langere achterwanden worden in delen geleverd.

Meten jullie de wand ook op?

Zelf opmeten. 
Meet nauwkeurig met een geschikte metalen rolmaat de achterwand tot op de millimeter op. Eerst de breedte zowel boven als onder. Dan de hoogte links en de hoogte rechts. Soms is er een kleine afwijking en we kunnen de wand in iedere vorm zagen die de klant wenst.

Meet daarna de hartpositie voor een eventueel stopcontact op. Je kan er ook voor kiezen om het gat later zelf te zagen met een decoupeerzaag voor metaal.

We maken op basis van deze gegevens een tekening en na goedkeuring wordt de wand naar die specificaties geproduceerd.

In welke landen kunnen de Keukenprint achterwanden bezorgd worden?

Heb je vragen of opmerkingen? Schroom niet om ons te bellen op 06 4720 3646

De waardering van keukenprint.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 53 reviews.