Skip to content
Ontwerp je eigen foto achterwand voor in je keuken of badkamer.

Het opmeten van je keuken.

Het lijkt heel technisch en waarschijnlijk denk je dat daar een vakman voor nodig is, maar dat valt heel erg mee.
Met een goede rolmaat is het zo voor elkaar. Even secuur meten en noteren. En mocht er iets zijn waar je niet uitkomt, dan mag je altijd bellen of e-mailen.

Zodra je de maten hebt, neem je ze over op een schetsmatig tekeningetje van je achterwand. Maak er een foto van en e-mail die naar info@keukenprint.nl samen met een foto van je keuken. De technische tekening maken wij, daar hoef je verder niets voor te doen.

Keukenprint-maattekening
Drukwerk

De technische tekening maken wij voor je, daar heb je verder geen omkijken naar.

 

Maar meestal gaat het nog makkelijker. Met simpel de lengte en de hoogte door te geven komen we er ook uit. Ook als er een wandcontactdoos in zit. Je krijgt altijd van te voren een maattekening om alles nog even te checken. Pas als alles OK is, gaat de wand in productie.

Voor het opmeten van de uitsparingen van de wandcontactdoos ga je uit van het midden van de wandcontactdoos. Soms zit daar een schroefje, maar als die er niet zit kan je met een potloodje even een kruisje in het midden zetten. Daarna is het opmeten kinderspel.

Verder hoef je nergens rekening mee te houden. De benodigde marges om tot een goed eindresultaat te komen passen wij toe. Wil je zelf al marge toepassen? Dat mag natuurlijk, maar meld het dan wel even. Anders zouden er dubbele marges worden toegepast en dan valt je wand net te klein uit.

Als je twee wanden hebt die in de hoek bij elkaar komen zorgen wij er voor dat het patroon netjes doorloopt en we houden rekening met de dikte van het materiaal.

De montage en afwerking.

Het monteren is niet moeilijk en voor de meeste mensen in een uurtje gepiept. Soms, als de achterwand in een nis zit met de kraan ervoor kan het nodig zijn dat je eerst de kraan demonteert. Mocht dat een probleem voor je zijn, dan kunnen we de wand ook in twee delen leveren. De naad is bijna niet te zien en zo kan je toch een prachtige keukenrenovatie uitvoeren.

Start met het vetvrij maken van de ondergrond. Bij glad gestucte muren kan het nodig zijn deze een beetje op te schuren voor een maximale hechting.

1 - Op de achterzijde van Keukenprint Perfect zit een beschermfolie. Deze voor het monteren eerst verwijderen. Doe dat met een paar korte, ferme rukken. Dan gaat de folie er makkelijk af. Bij langzaam trekken kost het meer moeite.
Gebruik een goede montagekit, bijvoorbeeld 'Geen spijkers & schroeven' van Pattex. Je kan natuurlijk ook een ander merk nemen, maar neem dan wel een variant uit het betere segment.

2 - Breng de kit aan in een regelmatig patroon. Bijvoorbeeld dotjes kit ter grootte van 0,20 eurocent. Breng de dotjes 10 cm van elkaar aan van links naar rechts en van boven naar beneden.
Je kan ook verticale lijntjes om de 15 cm en boven en onder een horizontale lijn zetten. Als het maar een regelmatig patroon is zodat de wand over de gehele oppervlakte goed hecht.
Klop en duw de wand over de gehele oppervlakte goed aan. Dat kan met je handen, maar als je dat vervelend vind kan dat ook met een hamer en een blokje hout. Hou het blokje op de wand en klop er rustig op, niet meppen.

kitpatroon

3 - Zo, de wand zit op zijn plek en nu hoeven we alleen nog af te werken. Voor het mooiste resultaat plak je eerst schilderstape op ongeveer 5 mm van de naad. Zowel op de wand als op het aanrecht.

4 - Spuit de (sanitaire) siliconen kit in een regelmatig lijn in de naad. Neem bij voorkeur een transparante kit. Hou de spuit bijna haaks op het werk zodat de kit goed in de naad komt. Gebruik niet te veel kit. Daar heb je alleen maar last van als je het glad strijkt.
Neem wat verdund afwasmiddel en breng dat met een kwastje zachtjes aan op de kit. Niet te nat maken, vochtig is voldoende. Doop je vinger in het afwasmiddel en strijk rustig, zonder veel druk langs de naad.

5 - Verwijder na het afstrijken de tape. Laat deze niet zitten anders zou die vast kunnen gaan zitten aan de kit.

6 - Tip: als je weinig ervaring hebt met kit is het makkelijker om een stuk pvc-buis (voor elektra) te gebruiken. Zaag het uiteinde onder een hoek van 45 graden af. Strijk de kit met de buis glad in de richting van de opening. De overtollige kit verdwijnt in de buis zodat je werk mooi schoon blijft.

De waardering van keukenprint.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.8/10 gebaseerd op 51 reviews.
Scroll To Top